ŞENGAL işit vahşetinden KURTARILDI!
Musul’a kaçamayan iş-itçiler teslim oluyorlar!
Ronî Alasor
20 December 2014 - Middle East Diplomatic (MED) - Kürdistan Hükümetine bağlı Peşmerge Güçleri ile Şengalda konuçlanan Kürt savaşçılarının son iki günde yürütükleri kapsamlı operasyon sonucu, Zumar bölgesi, Sınune nahiyesi ve Rabia-Sınune yolunun kontrol altına alınmasından sonra, İş.it işgali altındaki Şengal ilçesi de kurtarıldı. Şengal’ın kurtarılmasının Kürd Ezdi halkının `Cejna Ezi` Oruç Bayramımına denk gelmesi bütün Kürdler ve Kürdistan halkları arasında büyük sevinç yarattı.

Güney Kürdistan Başkanı Mesud Barzani`nın önderliğinde yürütülen Şengal’i özgürleştime ve kapsamlı anti-terör temizlik operasyonunda şehit verilmediğini kaydeden Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, Şengal`ın özgürleşmesi operasyonuna binlerce Peşmerge Güçleri ve gönüllülerin katıldığını, YPG / PYD’ye bağlı 150 kişilik ek bir savaşçı birliğinin de bölgeye geldiğini söyledi.
Başını ABD-nın çektiği Batılı koalisyon güçleri ise terör yuvalarını havadan vurarak birleşik Kürd kuvvetlerine destek sağliyor.
Büyük bölümü elimine edilen ve diğerleri de Musula kaçan İşit teröristlerinın geride kalan bir kaç ufak grubunun da Kürd silahlı kuvvetleri tarafından ablukaya alındığı kaydedildi.